Als het echt goed moet

Voegwerk

Voegwerk is een niet te onderschatten onderdeel van het aanzicht van Uw woning

 

Meer Informatie

Onze diensten in vogelvlucht

 

Goed uitgevoerd voegwerk bepaalt voor een belangrijk deel het aangezicht van een gemetseld gebouw. Door weersinvloeden, inwerking van zuren in regenwater en andere factoren kunnen (delen van) voegwerk in de loop van de tijd in conditie achteruit gaan.

 

Dit kan leiden tot vocht-doorslag en andere schade. Daarom is het zaak om het voegwerk tijdig door een deskundige te laten inspecteren en eventueel te vervangen. Dit vervangen is een nauwkeurig karwei en dient door deskundigen te worden uitgevoerd. U kunt het eigenlijk een beetje vergelijken met het aanbrengen of vervangen van een vulling bij de tandarts....

 

Hierbij moet worden gelet op o.a. de volgende aspecten:

 

  • De voeg moet voldoende diep worden uitgehakt, d.w.z. tot op de metselspecie en zodanig dat er geen specieresten op de voegvlakken achterblijven.
  • Het opnieuw te voegen deel moet uiteraard goed schoon zijn om de hechting van nieuw voegwerk te waarborgen.
  • Een vernieuwde voeg moet in samenstelling en structuur uiteraard volledig passen bij het al bestaande voegwerk. En als U denkt, ach, al die voegen zijn toch zeker hetzelfde...wij kunnen zo tien verschillende typen voegen opnoemen!
  • Het nieuwe of vernieuwde voegwerk moet uiteraard in dezelfde kleur zijn als het reeds bestaande, daarom nemen wij bij het uithakken altijd enkele monsters om zo nauwkeurig mogelijk de samenstelling van de nieuwe voegmortel te bepalen.

 

Wij brengen al ons voegwerk aan volgens SBR aanbeveling CUR 61, 'Het voegen van metselwerk'. Dus U bent verzekerd van vakwerk en kwaliteit.

 

Copyright 2009 vanvarikgroep